Uz predavnja održana su i tri "hands-on" kursa, za stjecanje posebnih vještina iz oblasti novih tehnologija u estetici. 
Bosna i Hercegovina je u septembru 2017. godine postala članica Evropskog društva za estetsku stomatologiju (ESCD-Europena Society for Cosmetic Dentistry) te je time ovo društvo dobilo svoje predstavnike u Bosni i Hercegovini.
 

Društvo je osnovano 2003. godine, a osnovali su ga profesori i kliničari te ujedinjuje stručnjake s područja Evrope, ali i širom svijeta. Društo se bavi vrhunskom estetskom stomatologijom i pokušava približiti kliničarima sve što je potrebno za ovu oblast.

 
"Cilj ovog društva je edukacija stomatologa i promocija kvalitetne estetske stomatologije. Naše edukacije održavaju se širom svijeta. Estetska stomatologija nisu samo lijepi zubi, ona je puno više. Da bi dobili dobru estetiku, moramo spojiti sve grane stomatologije, a to mi pokušavamo prenijeti kolegama kako bi dobili izvrsne rezultate. I dalje štitimo pacijente i njihove zube, ali im uz to omogućavamo i estetiku što je u današnje vrijeme mnogo bitno. Također moram napomenti da nam je izuzetno drago što je naše društvo podržano od najvišnih strukovnih organizacija u Bosni i Hercegovini, Stomatološke komore FBiH i Komore doktora stomatologije RS", izjavila je dr. Asja Muhić, predsjednica ESCD-a za BiH.