U organizaciji JZU Opšte bolnice „Sveti Vračevi“, Bijeljina, Komore doktora stomatologije Republike Srpske, Stomatološkom komorom Srbije i Stomatološkom komorom Crne Gore, u subotu 8. septembra 2018. godine održan je međunarodni Simpozijum „HIRURŠKO-PROTETSKO ZBRINJAVANJE PACIJENATA“


Učesnici simpozijuma imali su priliku čuti predavanja  6 eminentnih stručnjaka sa stomatoloških fakulteta u Beogradu, Podgorici, Skopju, Banjaluci i Splitu.

Predsjednik Komore doktora stomatologije Republike Srpske Mladen Mišeljić rekao je da na ovom skupu učestvuju stručnjaci iz zemalja regiona i da je to prilika za razmjenu iskustava i sticanje novih znanja. 

"To je prilika i da stomatolozi u Srpskoj ocijene koji smo nivo dostigli u savremenoj stomatologiji, a mislim da smo pri samom vrhu što se tiče kadra, znanja i opreme i da ne zaostajemo za Evropom", istakao je Mišeljić. 

Direktor Bolnice Siniša Maksimović rekao je da ovu zdravstvenu ustanovu sa stomatologijom povezuje maksilofacijalna hirurgija koju bijeljinska bolnica ima već 45 godina. 

Maksimović je istakao da se u savremenoj bijeljinskoj bolnici već zbrinjavaju pacijenti i iz inostranstva, te najavio nastavak edukacije kadra i ulaganje u novu opremu. 

Učesnici skupa su naveli da se implantologija u zemljama regiona ozbiljnije primjenjuje od 1990. godine i da su rezultati izvanredni. 

Galerija