Mi u Poliklinici FM sebe smatramo sretnima na određen način, jer pomažemo naše porodice, naše pacijente, a u svemu tome osjećamo i duboku društvenu odgovornost jer zdravlje nas samih je i zdravlje naše cjelokupne zajednice, izjavila je prilikom današnje posjete Agenciji Onasa vlasnica Poliklinike Fadila Milavica.

Kao jedna od rijetkih žena poduzetnica, istakla je da ne podržava podjelu na žensko i muško preduzetništvo, ustvrdivši da je taj jaz "itekako izražen ne samo u BiH, nego i u svijetu".

- Čak i u najnaprednijim društvima ženama je neuporedivo teže na raznim nivoima. U mnogim zemljama žene, recimo, ne mogu posjedovati zemlju ili nekretnine, a da i ne govorimo o tome da ima sopstvenu kompaniju. Ako je čak i muškarcu teško krenuti u privatni biznis, šta mislite tek kako je kada se žena, na primjer, usudi tražiti kredit za pokretanje biznisa od oko 5.000 KM, objasnila je Milavica.

Dodala je kako je "sramotno veliki broj talentovanih žena čiji kapaciteti ostaju neiskorišteni zbog predrasuda prema ženama u biznisu".
- To je gubitak ne samo za potencijalnu blagodat porodice, nego i za generalni razvoj društva, kazala je Milavica.

Poliklinika FM je moderno opremljena poliklinika za internu medicinu, ultrazvučnu dijagnostiku, ortopediju s fizikalnom terapijom i jednodnevnom endoskopskom hirurgijom iz oblasti ortopedije i ginekologije.

U njenom sklopu djeluju traumatološko - ortopedska ambulanta, ambulanta za sportsku medicinu, internističko – kardiološka ambulanta s ultrazvučnom dijagnostikom i fizikalna terapija i rehabilitacija.

Više o Poliklinici FM možete saznati ovdje