Međunarodna naučna konferencija o medicinskom i biološkom inženjeringu (CMBE) bit će održana u martu iduće godine u Sarajevu kao jedan od najznačajnih događaja kojeg realiziraju članovi Društva za medicinski i biološki inženjering u Bosni i Hercegovini (DMBIUBIH).

Konferencija je prilika svim akademskim i profesionalnim krugovima u Bosni i Hercegovini i regionu da predstave njihova posljednja istraživanja i učestvuju u raspravama te razmjeni ideja vezanih za razvoj ove naučne oblasti u regionu.

U programu su plenarna predavanja, radionice, usmene i poster sesije, sve pod sloganom ‘’Pursuing innovation. Shaping the future.’’

Radove za konferenciju treba dostaviti do 1. novembra.

Konferencija je prepoznata od relevantnih naučnih i tehničkih međunarodnih institucija, što govori o kvalitetu projekta, a već drugu godinu zaredom podršku organizaciji daje i Međunarodna federacija za medicinski i biološki inženjering (IFMBE).

Organizatori su posebno ponosni što zahvaljujući podršci sponzora, učesnicima mogu osigurati da učešće na ovom naučnom događaju bude najjeftinije u Europi.

"Za razliku od drugih sličnih naučnih događaja, uspjeli smo za naše učesnike obezbijediti vrlo niske cijene kotizacija. Tako će studenti koji objavljuju rad na konferenciji platiti kotizaciju u iznosu od 50 eura te 15 eura kao pasivni učesnici. Za ostale, profesore i profesionalce, cijena kotizacije je 100 eura", rekla je predsjednica lokalnog organizacionog odbora konferencije Lejla Guberta.

Projekat ima veliku podršku i domaćih institucija, kako akademskih tako i privrednih subjekata.

NajDoktor.ba