Da li ste ikad razmišljali u pravcu kombinovanja dnevnog boravka i spavaće sobe?

Ukoliko živite u višečlanoj porodici, to je nezamislivo, međutim ako vas je samo dvoje, zašto da ne? To je zapravo prostor koji vam pruža mnogo više od mjesta za odmor i svakodnevni boravak. Otvoreni koncept bez definisanih soba je nešto čemu se intenzivno teži u savremenom dobu dizajna enterijera. Ukoliko raspolažete sa jednom većom prostorijom, nju možete u isto vrijeme koristiti i kao spavaću i kao dnevnu sobu i to ne mora da bude posljedica manjka prostora i puke potrebe, već i dizajnerski iskorak i odvažni korak ka budućnosti stanovanja.

Danas vas vodimo u jedan takav dom, nastao zahvaljujući stručnosti tima Studio Gabriel Bordin dizajn. Nazvan Cloud Nine Space, ovaj stan zapravo je ideja o dnevnoj - spavaćoj sobi, koja ima nov, održiv i veoma elegantan oblik. Oko 40 kvadratnih metara prostora iskorišteno je planski kako bi se dobio sasvim dovoljan prostor za postavku bračnog kreveta, plakara za garderobu, kao i garniture za sjedenje i stola u centralnom dijelu koji pripradaju dnevnom boravku.

Krevet koji se nalazi u ovoj prostoriji lično je kreirao arhitekta Gabriel Bordin, a upravo on cijelom projektu daje luksuzan izgled. Iznad kreveta nalaze se zanimljivi paneli koji cijelom prostoru daju potpuno nevjerovatan izgled. Bijela boja je odabrana kao bazna, a u odnosu na izloženi plafon od betona, ona stvara izvrstan kontrast. Dijelom spavaće sobe provlači se gipka privlačnost, dok dnevna soba ima u sebi dozu šarma.

Dekorativni elementi poput komoda, stolica, noćnih stolova i ugrađenih klupa upotpunjuju prostor i daju mu posebnu karizmu. Pametna mjesta za odlaganje, dodatna su pozitivna strana ovog jedinstvenog projekta. Pametan, prilagodliv i ekološki prihvatljv dizajn jednog ovakvog ambijenta može poslužiti kao nadahnuće za uređenje malih stanova širom svijeta.

PODJELI: