U Sarajevu je u periodu od  20. do 23. septembra 2018. ove godine održan VIII Kongres kardiologa i angiologa BiH i IV Kongres medicinskih sestara i tehničara BiH sa internacionalnim učešćem na kome je prisustvovalo preko 400 učesnika iz 12 zemalja. 

U okviru kongresa održana je sesija Dječije kardiologije sa 15 radova vrsnih ljekara, subspecijalista, dječijih kardiologa iz Banje Luke, Mostara, Bihaća, Travnika, Tuzle i Zenice koji su obavljali subspecijalizaciju iz Dječije kardiologije na Pedijatrijskoj klinici KCU Sarajevo u periodu od 2003. do 2016. godine.

 „Čast mi je i zadovoljstvo da u ime Akademije nauka i umjetnosti, Odjeljenja medicinskih nauka i Odbora za kardiovaskularnu patologiju ANU BiH, i u svoje lično ime, pozdravim VIII Kongres Kardiologa i angiologa BiH i IV Kongres medicinskih sestara/tehničara BiH i uputim riječi dobrodošlice u naš lijepi Grad Sarajevo“, kazala je prof. dr. Senka Mesihović-Dinarević koja je na čelu Odjeljenja medicinskih nauka Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine, te dodala:

„Ujedno koristim priliku da čestitam profesorici Zumreti Kušljigić i Organizacionom odboru na ovom prestižnom internacionalnom Kongresu, sa preko 400 radova iz zemlje, regiona i Europe. Sigurna sam da će prezentirani radovi, paneli, work-shopovi, edukativni treninzi,

 

mojDoktor.ba/radiosarajevo.ba