Rijetki su sretnici koji svoj život provedu uz biće koje je bilo njihova prva i jedina ljubav. Oni ne znaju što znači biti ostavljen, ali znaju kako je lijepo biti voljen. Ako ljubav pređe u naviku to više nije ljubav već neka vrsta životne obveze koju bi trebalo zalijevati kao kakvo cvijeće da ne bi uvenula.

Mnogi od vas su osjetili kako je to kada vas voljena osoba ostavi. Javlja se velika bol, tuga, razočarenje, suze teku i teku, pomišljate na ono najgore i što sve ne. Je li to potrebno? Da, potrebno je, ali u toj mjeri da isplačete mjesec – dva ili možda godinu – dvije. Srce i dušu je teško kontrolirati, jer upravo su to osjećaji koji vam ne daju da krenete naprijed.

Ostavljeni ste i kako se nositi s time? Možda vam sljedeći savjeti pomognu da shvatite da ste Vi jedinka koja je najbitnija u ovom životu.

- To što vas je partner ostavio, ne znači da ne postoji nitko više tko će vas voljeti, možda i više, jednostavno prihvatite partnerovu odluku i nastojte ne misliti o tome koliko ste vremena posvetili vezi.

– Nemojte se ponižavati i tražiti povrat partnera, jer u većini slučajeva to više ne funkcionira, već razmišljajte tako da će se i vama pojaviti srodna duša. Ne razmišljajte ni slučajno da niste dostojni da vas netko voli, jer uvijek taj netko postoji. Na početku je teško, ali svi ste vi dovoljno jaki da otpustite to što nije uspjelo.

– Trebate nastaviti dalje. Nekome je proces tugovanja duži, nekome kraći, a sve ovisi od osobe do osobe, zato si dajte vremena.

– Ne analizirajte tko je kriv, jer odgovor nećete naći. Ne krivite ni sebe ni partnera, jer uvijek je krivnja došla obostrano. Nije važno tko je koga prevario ili ostavio, bitno je ne vraćati se na događaje koji su prošli.

– Učite iz svojih pogrešaka, jer svaka greška je dobro došla da bi se iz nje izvukla pouka za daljnji razvoj vas samih.

– Stavite sebe na prvo mjesto i posvetite svaki trenutak sebi, omogućite si upotpuniti prazninu i to izlascima s prijateljima koji vam pružaju potporu u svakom pogledu.

– Hodajte uzdignute glave i pokažite svima da vi to možete, a bol će s vremenom bivati sve manja. Ako vam nije bilo suđeno, bolje da se to sada desilo, jer živjeti bez ljubavi nije život.

– Počnite uživati u svemu u čemu vas je partner sputavao, recimo sport ili bilo koja fizička aktivnost koja vas veseli (trčanje, teretana, hodanje, yoga, pilates, rolanje, vožnja biciklom, odlasci u kino ili nabava kućnog ljubimca itd..).

– I na kraju budite zahvalni partneru za to što nećete više gubiti vrijeme na vezu koja je propala. Budite zahvalni na svim lijepim trenucima, a one loše zaboravite.

– Zapamtite da svatko ima pravo biti sretan i voljen, a pitanje je samo vremena kada će se to desiti i naučite biti strpljivi.

Ljubav je svugdje oko vas, samo se prepustite. Život treba osjetiti, nije svaki dan lijep ali svaki dan zahvalite što ste živi, što imate novu šansu uživati u novome danu koji sam sa sobom donosi i nove ljepote, ljubavi bez zavisti, navike i znatiželje, donosi Vam novo sutra i rješenje koje kaže "biti ostavljen ne zači biti izgubljen već spašen" od nečeg što se završilo tako kako je.

Podignite glavu i u ogledalu sami sebi recite da život ide dalje i da nikada niste ostavljeni sve dok ste kao jedinka socijalizirani i krećete se među ljudima. Zdravim, hrabrim i smjelim koracima do novoga i boljeg SUTRA!